Строителството на завода за електромобили  в Ловеч се очаква да

...
Строителството на завода за електромобили  в Ловеч се очаква да
Коментари Харесай

Строителството на завода за електромобили в Ловеч се очаква да започне следващия месец


Строителството на завода за електромобили  в Ловеч се чака да започне следващия месец. Община Ловеч към този момент е издала нужните разрешителни за осъществяване на строителните действия на терена, на който ще бъде заводът за коли, в който се възнамерява да бъдат вложени над 280 милиона лв., оповестява БНР.

Проектът планува на терен в северната индустриална зона на Ловеч да бъдат построени четири здания, писта за тестово изпитване на  новите коли и няколко паркинга.

Зам.-кметът на Ловеч Даниел Колев разясни: " Издаденото позволение за градеж е влезнало в действие от 19  юли 2022 година.  Абсолютно всичко е обработено в община Ловеч, предадено е на вложителя, от там нататък следва стартирането и построяването на завода ".

Очаква се първата копка за построяването на завода да е през септември.

От  регистъра на локалната администрация излиза наяве, че  за всяка постройка е планувана зелена система, като на покрива на завода ще се разположат слънчеви панели.

Първоначално ще бъдат инсталирани 20 електрически зарядни станции.

Планирано е до края на идната година заводът да е построен, изцяло оборудван  и да се създадат първите електрически автомобили, а втората половина  на 2024 година да стартира пълномащабностно произвеждане.

Теренът на завода е на братята Кирил и Георги Домусчиеви, които държат 49,998% от “Некст.е.Го България ”. Останалите 50,002% са на немската Next.e.Go Mobile.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР